PC:n hakkuripowerin ehjäystäTässä vastaan tuli hakkuripoweri joka ei tahtonut kunnolla lähteä käyntiin.
Siispä ruuvimeisseli kouraan ja poweri auki.
Kondensaattori on näemmä ottanut osumaa. Suunnittelija on varmasti miettinyt miten poweri hajoaa "siististi" hajottamatta konetta.
Tälläinen "suunnittelu" on varmasti myyntiä edistävä, mutta käyttäjät ovat maksumiehinä (kuten aina).

Standby-linjan kaksi konkkaa on kuumaliimalla liimattu tehovastukseen kiinni!
Kun poweri on ollut n+1 aikayksikköä päällä ja konkat on lämminneet++, lopputuloksena konkat vuotavat elektrolyyttinsä pihalle ja standby jännite katoaa.
470µF 16V 105°C konkat vaihtoon ja poweri herää henkiin aika varmasti.
Elektroniikan korjaajan tietopaketti löytyy osoitteessa www.repairfaq.org.

Loppuavautuminen


Nykytietokoneet (varsinkin PC:t) näyttävät olevan komponenteiltaan aikamoista kuraa (yllättyneitä olivat..............).
Ihmiset haluavat kaikki mahdollisimman halvalla ja firmat haluavat mahdollisimman paljon rahaa. Kunnon tuotteet kestäisivät melkein ad-infinitum vaan eipä se ole firman etujen mukaista tehdä liian hyvää tuotetta, silloinhan myynti laskisi.

Huoltoonkaan tuollaista halpapoweria ei viitsi viedä koska huollon hinnaksi tulee enemmän kuin poweri on maksanut! Pari hassua konkkaa kun maksaa alle euron yhteensä.

Kuluttajakaan ei voi oikein arvata milloin tuote hajoaa käsiin kun tuote selkeästi on suunniteltu hajoamaan normaalissa käytössä. Kuluttaja olettaa toki tuotteen kestävän muutaman vuoden.

Myyntimiehet laittavat kapuloita rattaisiin ja puhkaisevat kuluttajan unelman joka on tyyliin "Jee. Ostin hienon koneen ja maksoin itseni kipeäksi, nyt tää laatukone kestää pitkään". Parhaassa tapauksessa kuluttaja ostaa kokonaan uuden koneen (samaa virtalähdesarjaa uudessa koneessa tietty, joten myynti kasvaa taas++ ) ja vanha kone päätyy kuluttajan sukulaispojalle "lahjaksi" tai bonkiksi jonnekin paikkaan X.

Kertakäyttökulttuuria parhaimmillaan! Myydään sama tuote uudestaan ja uudestaan samalle kuluttajalle.

Elektroniikan harrastajat ovat yleensä ekologisia ja korjaavat laitteita omaksi ilokseen. Eurolla saa virtalähteen kuntoon ja poweri päätyy bonkkivarastoon josta ajan myötä on kehittynyt iso keko.

Ekomies (tm) sanoisi tähän varmasti "Harrastakaa elektroniikan korjausta niin maailma pelastuu!"